Om os

Historien. 

Siden 2007 havde min kone og jeg hver sommer og nogle gange flere gange om året fast feriested i Piemonte kun få km. fra alle de mest interessante vindistrikter. Vi besøgte især Cascina Garitina, som var en af de nærmeste kvalitets producenter og hjembragte mange gode vine derfra.

I 2012 opstod tanken om at begynde egentlig import. Jeg var 71 år gammel og pensionist og kom til at tænke på, hvad jeg skulle lave de næste 25 år. (Min far blev 97 og min mor 94). Det skulle gerne være interessant, men ikke nødvendigvis indtægtsgivende. Valget faldt derfor naturligt på vinbrancen, import af vine fra Italien, selv om jeg på en hjemmeside om igangsættere læste følgende advarsel: At starte vinimport var det dummeste man kunne gøre. Der var ikke store muligheder for overskud og antallet af vinimportører i Danmark var omkring det samme som i USA hvor 300 millioner forbrugere skal serviceres! Der var ikke meget tilovers for en nystartet garageimportør i Danmark.

Barbera Vinimport startede på trods af disse advarsler i 2013 som forhandler af italienske vine. Som navnet antyder importeredes fortrinsvis rødvine lavet på barberadruen fra Piemonte i det nordlige Italien, men også vine frembragt på nebbiolodruen, bl.a. vine fra Barolo og Barbaresco suppleret med nogle af områdets fremragende hvide- og mousserende vine og andre skønne, men i Danmark mindre kendte druesorter.

Siden har vi udvidet importen med vine fra Veneto: Amarone, Ripasso, Rosé. Fra Toscana med Chianti- og Brunellovine på sangiovesedruen samt udvalgte "super toscanere". I de sidste par år har vi udvidet med import fra Puglien og Sicilien, Alto Adige/Syd Tirol og Campagna. En håndfuld spanske producenter er kommet til med import fra Somontano i Pyrenæerne og Rioja Alavesa samt nogle skønne portvine fra Duero i Portugal.

De fleste producenter er små eller mellemstore hvor pris og kvalitet er i top. Vingårde som vi for det meste har lært at kende på stedet eller ved deres besøg i Danmark. Alle er blandt de bedste i deres område.  

John Ulrich, Barbera Vinimport